A Budapest Nagyregény közösségi alkotás eredményeként egy 23 fejezetből álló könyvként jelenik meg 2023 novemberében. Ugyanakkor a másfél éves program túlnő a kötet keretein. Célja, hogy a főváros elmúlt 150 évét történeteken, kerületi legendákon keresztül, a város lakóinak bevonásával gyűjtse össze, mesélje el és jelenítse meg, ehhez pedig az irodalmat közvetítő eszközként használja. A könyv megjelenését összművészeti olvasásnépszerűsítő rendezvények előzik meg, 2024-ben pedig társművészeti feldolgozások formájában elevenednek meg a könyv fejezetei és a kutatómunka során beérkezett legjobb sztorik.

A Budapest Nagyregény VI. kerületének fejezetét a szombathelyi születésű és a vasi megyeszékhelyről induló Fehér Renátó költő, író, a Hévíz folyóirat főszerkesztője írja, emellett a Budapest Nagyregény szorosan kötődik az Ulysses European Odyssey projekt kapcsán James Joyce világához, munkásságához, így a június 16-án induló Bloomsday egy remek alkalom Szombathely, Joyce, Budapest és az irodalom találkozáspontjainak felidézésére. A beszélgetést Vincze Bence kultúraszervező vezeti.

***

Fehér Renátó (Szombathely, 1989) költő, író, a Hévíz folyóirat főszerkesztője. Legutóbbi könyve: Torkolatcsönd (Magvető, 2022).

Vincze Bence (Szombathely, 1997) kultúraszervező, a Budapest Nagyregény projektmenedzsere, a Szombathelyről induló f21.hu művészeti vezetője, a Nyolc Ág Stúdió igazgatója.

***

Időpont: 2023. június 16. 17 óra

Helyszín: Szombathely, Szimfónia Kávézó – Zsinagóga Udvar