Hetedik állomásához érkezett a Budapest Nagyregény városjárása. Újpesten Tompa Andrea Andor látogatása című írása alapján tartottak közös nyomozójátékot, amelynek keretén belül a részt vevők mélyebben megismerkedhettek a gazdag kultúrájú és büszke lokálpatrióta városrésszel.

Az Offroad Kollektíva csapata az ősz első napjának délutánján az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium főbejáratához hirdette meg a találkozót, ahol útjának indult az ismeretterjesztő játék. Az alkotók, Gimesi Dóra, Hirmann Blanka, Teszárek Csaba, Végvári Viktória és Virág Vivien közösen Tompa Andrea történetét vitték a köztérre, amelyben a frissen megválasztott képviselő, Andor nyomába eredt a közönség.

A nagyobb osztálylétszámnyi érdeklődőket 4 csoportba osztották a sétával összekomponált nyomozás tematikája, az kultúra, sport, vallás és várostörténet témája szerint. Információkat és térkép-koordináta adatokat tartalmazó QR-kódokat rejtő kártyákat kutattak fel Újpest különböző pontjain, hogy keresésük végén az elveszett képviselőbe botoljanak a Népsziget északi sarkán, a kecskefarm oldalában.

Andor képviselő úr és a nyomozására induló csapatok összetalálkozásával még nem ért véget a Nagyregény programja, hiszen a résztvevőknek meg kellett írniuk, pontosabban a séta alatt megismert információkkal ki kellett egészíteniük a képviselő úr városnapi beszédét. A kánikulában megtartott városismereti nyomozójátékot közös limonádézás zárta a vendéglátóhelyekkel tűzdelt pesti északi vasúti hídfőnél.