Tíz kerületben kelnek életre a Budapest Nagyregény történetei

42 pályamű érkezett a Füge Produkció felhívására, amellyel a főváros egyesítésének 150. évfordulójára készült Budapest Nagyregény fejezeteinek helyspecifikus művészeti akciókban történő feldolgozására vártak javaslatokat.

Az öttagú zsűri végül 10 tervezet megvalósítását támogatta, mivel ezek mindegyike az eredeti szöveget izgalmas formákban, a megidézett helyszínekhez kötődően, a majdani nézőket közvetlenül megszólítva képviseli a Nagyregény jellegzetesen budapesti és közösségi szellemiségét.

A nyertesek között neves színházi műhelyek és pályakezdő alkotók, kortárs táncos és képzőművészeti megközelítések egyaránt megtalálhatóak, ahogy belvárosi és külső városrészeket is bejátszanak majd a májustól szeptemberig megvalósuló események.

A készülő tervekről a nagyközönség is értesülhet a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében május 3-án a Kolibri Színházban tartandó prezentáción. A házigazda társulat másnap mutatja be a 6. kerületi fejezet alapján fejlesztett Urbán legendák című új, színházi audió-sétáját.

A pályázat részletes eredménye:

A Budapest Nagyregénnyel kapcsolatos további érdekességekről ITT értesülhet.

A Budapest Nagyregény Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Könyvfőváros program keretében, a Budapest Brand gondozásában a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral és a Kultúrkombinát Kft-vel együttműködésben, a Fővárosi Önkormányzat és a Kreatív Európa Alap támogatásával valósult meg.