Aczél Sára Luca és Bárány Judit Egyenlően állunk címmel vitte színre, legalábbis a Nyolcésfél Inspirációs Övezet és Alkotóterére a Budapest Nagyregényből a józsefvárosi világot megidéző írását, Szvoren Edina Titkos és Általános című alkotását június 25-én.

A bemutató rendezői a következőképpen vallottak a darabról: „dualitás, amikor az igaz szót hamisra cseréljük és ezzel egy új állandó igazságát kapjuk. Társadalmi konfliktusainkat is ez demonstrálja: teremtünk és rombolunk. A zárt ajtó mellett a magasság, a dinamikus egyensúly erői apadnak és áramlanak. Duális tér az emberléptékű sakktábla, az előadás fiktív mozgástere, amiben a cselekmény játszódik. Szigorú szabályrendszere pedig mankóként szolgál a mi játékunkhoz. A cselekményvázlat az élő figurák előre meghatározott lépéseiből épül fel és egyedül csak a főszereplőnek van szabad mozgástere, aki irányít, aki önmaga ellen játszik.”

Produkciójuk egy összművészeti alkotáson keresztül elevenítette meg a szöveget, egy performatív bemutatón, ahol a divat, mozgás, zene és fényjáték kooperációjának engedtek szabad asszociációs teret.