„Változás veszi kezdetét a világban. Magyarországon, Budapesten, a IX. kerületben. Még nem látod, de már érzed. Az egyre kedvetlenebb embereket, az ingerült tömegközlekedőket, a reménytelen fáradtságot a nap végén. Ezek az utolsó órák, az utolsó percek a tehetetlenség előtt, a változás utolsó lehetséges napjai. Az Elosztók a még cselekvőképes emberek csoportja. Küldetésük a város rejtett történeteinek, misszióinak a feltérképezése. Meglátni az emberi arcokat a szürkeségben, a személyes történeteket a házfalak mögött. Kihangosítani a IX. kerület és annak rejtett, elfelejtett és meg nem hallott történeteit. A meghallás azonban nem elegendő. A cselekvés ideje ez…” – így jellemezte Kocsonya Zsófi és Szepes Anna az Elosztó címmel megtartott különleges előadást.

Az Elosztó – Sétaszínházi előadás tartalmának és szövegkönyvének nagy részét 2023 áprilisában fixálta Kocsonya Zsófi, Szepes Anna és Oláh-Bebesi Bori, a bemutatóra pedig május 28-án került sor a Trafóból indulva, majd a szabadtéren folytatva.

Produkciójukkal arra akartak ösztönözni, hogy a nézők és színészek egyaránt az előadás alkotói legyenek, elhagyják a színház falait és a színteret teljes egészében a IX. kerület utcáira helyezzék át. Az előadás során közösen játszanak és gondolkodnak a cselekvőképtelenségről, a segítő szakmák helyzetéről és saját társadalmi felelősségvállalásukról.