„A harmincas évek közepén egy betörés borzolja fel a Horthy Miklós úti ház lakóinak kedélyét. Miközben az egykori kasszírnő és a környék többi lakója is a bűnözők után nyomoz, csatlakozik hozzájuk egy véletlen arra keveredő, rákosszentmihályi fiatalember, aki épp gyermeke születését várja. Nem tudja akkor még senki, hogy ebből a véletlenből később sors lesz, és a gyermek itt éli le majd az életét…” – az előbbi szavakkal mutatta be előadását a Nézőművészeti Kft., akik a B32 Galéria és Kultúrtérben vitték pódiumra Nagy Gabriella a Budapest Nagyregényben megjelent Egymást néző házak című fejezetét Emberöltő címmel június 16-án.

A szervezők már az előadás kezdete előtt jelezték, hogy a Bartók Béla úti galéria megtelt. A produkció azonban a kezdeti állomása után kiszabadult a szabad térre, összesen 7 helyszínt (köztük könyvesboltot, kávézót és pékséget is) felkeresve végül a Gellérthegy lábánál zárult a sétaszínházi darab.

A társulat 2009 óta független színházi és kőszínházi partnerekkel, alkotótársakkal együttműködve színházi alkotóműhelyként tevékenykedik. Tagjai: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László, Kovács Krisztián és Gyulay Eszter dramaturg.

Fotó: Csata Judit