Terepmunkára hívunk Budapest szívébe, a Duna közepére, hogy közelebb hozzunk a városodhoz és a benne élőkhöz. Hajókirándulás a Jászai Mari tértől a Boráros térig. Érzékenyítő tréninggel egybekötve. Téma: a Duna-szindróma. A jelenség egyik fő kutatójával és két meghívott vendégével. Sodródás délre. Vagy nyugatra? Vagy keletre? A centrumból a félperifériára, a félperifériáról a perifériára, a perifériáról a világ szélére, onnan a semmibe. A sodródás a semmibe még nem a Duna-szindróma. Csak a kiváltó oka” – ezekkel a szavakkal hívják az érdeklődőket az előadók Kemény István Duna-szindróma című írása megelevenítésére.

De mi is a Duna-szindróma? Nekünk, Duna-szindrómásoknak fontos, hogy egyszer végre végighallgassanak minket. Ne szakítsanak félbe türelmetlen kérdésekkel. Ne vizsgálják felül a szempontrendszerünket. Ne akarjanak újabb szempontokkal gazdagítani minket. Vegyék úgy, hogy negyven terapeuta hallgat két kliens és érezzék úgy, hogy a Duna-völgy lakosságával folytatnak terápiás beszélgetést. És így mi egészen mélyen a düh, a rémület és a megalázottság alatt, azt is átélhetjük, hogy legalább egy rövid ideig ott van a kezünk a világ ütőerén. Ez kicsit enyhít a Duna-szindrómánkon.
Ha vállalod ezt a szép feladatot, akkor tarts az előadókkal szeptember 21-én!

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDŐPONTVÁLTOZÁS! A dunai árvízhelyzet miatt a rendezvényt új időpontban tartják majd meg. A szervezők figyelve a vízállás alakulását, hamarosan jelentkeznek az új időponttal és regisztrációs felülettel.

Az új időpontok a következők:

2024. október 12. 15 óra – első előadás – regisztráció az alábbi linken – MEGTELT

2024. október 12. 16:15 óra – második előadás – regisztráció az alábbi linken

Az előadás a Jászai Mari tértől a Boráros térig tart és 24 fő vehet részt rajta.

Beszállás: Jászai Mari téri (Margit híd) 8-as kikötő
Kiszállás: Boráros téri (Petőfi híd) kikötő

Szereplők: Kovács Kata Milla, Tóth Kristóf Zsolt, Váradi Gergely
Filmszereplők: Döbrentey Zsolt, Papp Richárd…
Operatőr, utómunka: Tóth Kristóf
Dramaturg: Csernai Mihály
Produkciós vezető: Hitka Lili
Projektvezető: Döbrönte Zsófi
Partner: Műhely Alapítvány

A Budapest Nagyregényből felhasznált további fejezetek szerzői: Cserna-Szabó András, Fehér Renátó, Dunajcsik Mátyás