Az Ulysses, Európai Odüsszeia elnevezésű nemzetközi program igazán inspiráló partnertalálkozójának volt házigazdája február 7-8-án a Budapest Brand, a konzorcium magyar résztvevője.

A 12 országból érkező partnerek a Városházán tartott megbeszéléseik során beszámoltak a 2023-as rendezvényeikről Leeuwardenben, Eleusisban, Ouluban és Berlinben, valamint ismertették az idei eseményeket: Budapesten, Lugoban, amely előre nem tervezett programokkal várja a látogatókat, valamint Lisszabonban és Dublinban. A közel három éves programsorozat a Derry-Donegalban a 2024-es Bloomsday körül megrendezésre kerülő YES Fesztiválon csúcsosodik ki.

A partnerek részletesen megvitatták az ULYSSES European Odyssey című, speciálisan a program alkalmával elkészülő könyvének és a helyi szimpóziumok kérdéseiből összeálló 309 kérdést tartalmazó kiáltvány előkészületeit. Gethan&Myles marseille-i székhelyű képzőművészek és projektpartnerek bepillantást engedtek a könyv első tervezési megközelítésébe. A program egyik fénypontja volt az Ulysses 1922-es eredeti kiadásának egy példányának bemutatása volt, amelyet Benedict Schlepper-Connolly az Ír Irodalmi Múzeumból hozott el erre az alkalomra.

Ragnar Almqvist magyarországi ír nagykövet vacsorán fogadta rezidenciáján a küldöttséget, amelyen bemutatták tevékenységüket a Leopold Bloom Alapítvány képviselői és a szombathelyi Bloomsday szervezői is. A Vas vármegye székhelyén immár 30 éve ápolt Joyce kultuszt az Ulysses azon állítása alapozta meg, miszerint a főhős Bloom édesapja Szombathelyről származott.